11 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro U (9:9) 21 2 1 18 7

Vartofta SK

Referat

Referat: Örslösa-Söne IK (9:9) - Vartofta SK

Det var ett varmt IP som vi intog när vi välkomnade serieledarna!

0-11 är inga siffror som vi på något sätt kan vara stolta över, det är inga vackra siffror ur ett ÖSIK-perspektiv och det är klart att det kändes surt som f*n när målen rann iväg MEN det kan vara den bästa förlusten vi gjort detta år!

Vi misstänkte på förhand att det skulle bli en tuff match där Vartofta skulle trycka ner oss och vi skulle få kämpa stenhårt i försvaret. Så blev det också. Vartofta tog taktpinnen från första sekund och vi gjorde vad vi kunde för att sätta stopp. Vi startade matchen med en 4-3-1-uppställning där vi arbetar oss in i matchen. Vartofta är ett bra lag med många spelskickliga och snabba spelare. Vi gör mycket rätt i dagens match och det är bara att inse, Vartofta är inte serieledare av en slump. Inez kämpar de första 15 på sin ytterbacksposition så jag undrar hur hon ska orka komma till avbytarbåset. Hon ligger rätt, avvaktar när hon ska, stöter när hon ska och följer sin spelare allt vad hon kan men möter en båder starkare och snabbare spelare och då kan hon inte göra mer. Situationen för Inez spglar i stort sett alla ÖSIKs spelares match vi gör så mycket rätt men det blir ändå inte ett önskat utfall. I halvvlek stod det 0-8 och vi bestämmer oss där och då att det bara är att fortsätta köra.

Andra halvlek ser vi som en ny match och vi spelar 4-4 med förhoppningen om att inte gå över 2-siffrigt. Vi släppte tyvärr in ett mål 5 minuter in i andra halvlek MEN vi hänger inte med huvudena för det! Vi knyter näven och kämpar som aldrig förr! Det tar hela 30! minuter innan vi släpper in det tionde målet, vilken upphämtning från första halvlek! Resultatet blir 0-11 och som jag skrev ovan så är inte det några vackra siffror men jag håller fortfarande fats vid att det kan vara årets bästa förlust och varför då?

Vi släpper snabbt in mål i denna match och visst att vissa spelare blir irriterade och besvikna så blir aldrig de känslorna kollektiva. Laget håller humöret uppe och när vi behöver flytta runt på positioner så gör vi det utan ett ifrågasättande eller gnäll. Vi tar våra uppgifter seriöst och hjälper varandra på planen. Trots att Vartofta lyckas trycka ner oss så behåller vi ett lugn. Vi försöker hela tiden att passa runt bollen, att hitta vårt spel. Ibland tar det stopp snabbt och ibland tar vi oss till deras straffområde. Vi litar på varandra och hjälper varandra. En stor eloge ska Josefine ha trots 11 insläppta mål. Josefine släpper inte in ett skott som kommer utifrån. De mål som går in är när de kommer nära mål och bollen studsar mellan fötter, ben och allt annat som kan tänkas skymma sikten samt hörnor. Ibland undrar jag hur bollen lyckades studsa in i mål, till och med när Josefine får bollen rakt på sig lyckas den skruva sig uppåt och in i mål. Och viktigt att komma ihåg i detta läge, särskillt för Josefine, är att det inte är hon som släpper in mål, det är VI. För att bollen ska hamna i nätet ska den förbi både anfallare, mittfält och backlinje innan hon ska göra sin insatts.

Idag hade vi också två debutanster i ÖSIKs damllag, Oliva och Alva, härligt jobbat till er och vi ser fram emot fler matcher med er på planen!

Hela laget ska vara stolta över denna prestation och trots att ni inte blivit nämnda vid namn gjorde ni en kanonmatch, härligt jobbat!